keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Aamun aloitus kävellen virkistää päivää

Liikkuva opiskelu hankkeiden yksi isoimmista ja ehkä jopa haasteellisin tavoite on koulumatkojen kulkeminen lihasvoimin. Skootterit ja mopot valtaavat koulujen parkkipaikat ja pyöräily on vähentynyt huomattavasti lähivuosien aikana. Periaatteessa koulumatkojen kulkemisen organisointi on vanhempien vastuulla, koska he yleensä ostavat skootterit ja antavat luvat milloin niillä saa ajella. Käytäntö onkin sitten eri juttu miten homma hoituu :)

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun liiketalouden kakkosluokkalainen Sanna Kellola on päättänyt vähentää skootterilla kulkemista koulumatkoilla. Koulumatkaa on noin 2 kilometriä ja sen kävelemiseen kuluu n. 20 minuuttia aikaa. Sanna kertoi kokemuksistaan keskiviikon Oma talous haltuun kurssin aikana.  



- Kävelyaamun jälkeisillä tunneilla olo on selkeästi virkeämpi verrattuna sellaisiin aamuihin, kun on tullut skootterilla. Tarkoitus on jatkaa kävelyjuttua säännöllisesti, koska skootterilla ajo on kallista vaikka se on halpaa, naurahtaa Sanna. 

- Kyllä kait tällä kunnollekin on vaikutusta ja sehän on vain plussaa, jatkaa Sanna.

Sannalle tulee liikuntaa viikossa kivasti, koska päivittäinen 40 minuutin hyötyliikunta kerryttää reilut 3 tuntia kouluviikossa yleiskunnolle tärkeää peruskuntoharjoittelua. Alla olevasta kuvasta näkee nykysuositukset nuorten päivittäiselle liikunnalle. 




UKK-Instituutin liikuntasuositukset







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.